Tips på böcker för nybörjaren!

Det finns många böcker som är inriktade på uppsatsskrivande inom olika områden (exempelvis ekonomi, samhällsvetenskap, teknik o.s.v.), men det finns även böcker som kan ge dig generell information om hur du bör gå tillväga i ditt vetenskapliga arbete, oavsett vilken inriktning du har. Här nedan har jag listat några böcker som är värda att investera i:
 
 
Att skriva en bra uppsats 
av Lotte Rienecker och Peter Stray Jørgensen
 
 Att skriva en bra uppsats
"Med upplaga 4 är denna välstrukturerade handbok i uppsatsskrivning på väg att bli en klassiker för studerande på högre utbildningar. Den fungerar som en guide genom uppsatsens alla centrala delar, från idéstadiet till färdig uppsats, men är även utmärkt att använda som uppslagsbok när man vid olika tillfällen fastnar i processen." - Adlibris. 
 
 
Uppsatshandbok - hur du lyckas med din uppsats
av Ann-marie Ekengren och Jonas Hinnfors
 
Uppsatshandbok : hur du lyckas med din uppsats
"I Uppsatshandbok presenterar och diskuterar författarna Ann-Marie Ekengren och Jonas Hinnfors nio punkter som de menar sammanfattar de krav som bör uppfyllas i den goda uppsatsen. I boken resonerar de kring varje krav och hur man kan argumentera och tänka under uppsatsarbetet för att uppfylla det. Genom att uppsatsförfattare låter kraven genomsyra hela uppsatsen blir den väl sammanhållen, och delarna hänger samman på ett logiskt och klart sätt. De exemplifieringar som följer i boken hämtas från statsvetenskap i vid bemärkelse, men det är författarnas förhoppning att handboken kan användas av uppsatsförfattare från en rad olika ämnen, inte minst en bred samhällsvetenskaplig fåra." - Adlibris. 
 
 
 
Skriv vetenskapliga uppsatser, examensarbeten och avhandlingar
 
av Jessica Aspfors och Gunilla Eklund 
 
Skriv vetenskapliga uppsatser, examensarbeten och avhandlingar
"Den här boken är till för dig som ska skriva eller håller på att skriva en vetenskaplig uppsats, ett examensarbete eller en avhandling inom beteendevetenskaper, ekonomiska och naturvetenskapliga ämnen eller samhälls- och vårdvetenskap. Boken lämpar sig också för handledare och för institutioner och fakulteter som stöd för handledningsprocesser.

Boken är tänkt att öka din motivation och underlätta ditt skrivande, eftersom den behandlar alla steg i skrivprocessen. Här finns allt från allmänna perspektiv på vetenskapligt skrivande till detaljerade instruktioner. Exempelvis behandlar boken hur man kan hitta ett forskningsämne, skriva en litteraturöversikt och göra en källförteckning. Du får även veta hur man kan beskriva material och metoder samt redovisa resultat." - Adlibris. 

 

 

Tips!

Studentapan och Kurslitteratur hittar ni begagnad kurslitteratur för en mycket billigare peng än om ni köper helt nytt! Ni kan också sälja era använda böcker och tjäna en slant. 

 
 
 
 

Kommentera här:

[googlef68c48e64b78e522.html]